Encik Boyfriend sila turun dari langit sekarang!





okay hello mello haluuuu :p since i have nothing to do and im bored to death, so i feel like updating my blog, well if you guys dont mind, do have a peek will ya? ;) 

what are we going to talk about today? Mm. Nothing interesting happened actually here in UM. okay i lied. There are like lots of stuffs going on here, but well i do have a short term memory plus i dont really feel like writing about all those things. (bad memories i suppose?) but still, im doing fine here, if you guys are so curious about am i doing well or not or can i survive or not or or or etc you know, ehem! hihi. well fortunately, i survived yea! and i'm going to survive, insyaallah mudah mudahan. 

well since im already 20, i've been wondering why am i still single haha. no no, its actually i've been wondering what kind of guy that i've been longing for all this while. and i've got the answer yea! ok its a major turn on for me if that guy is tall and wide. but it will be extremely extremely cool if that guy can make me feel secured and protected. All girls wanna feel protected by the person they loved, dont you? here you go! same goes to me. I just wanna feel as if that mr perfect is doing everything, like you know working his ass off just to ensure that im alright, im fine. omg you can never describe those feelings you have whenever someone protects you. 

plus, im not the kind of girl who loves all those cheesy things. i love cheese but no, no cheesy is allowed. i'd prefer a sweet guy instead of a romantic guy. yerk, i dont bother to have a candle light dinner or having those formal kind of dates. i just love to do all the silly things with him, my mr right (in the near future, insyaallah). you know, like go and simple watch movies, walking around, having bad and nonsense jokes. 

so, i've decided to have fun while waiting for my mr right to put in an appearance. mohon boyfriend turun dari langit ye encik boyfriend,lepastu kita boleh buat benda benda silly together gether gether omg! hehe ok ok bye, will update soon! muah.
terima kasih daun keladi ♥

Moulding, Shaping and Decorating a future of yours?



New day new place new life maybe? Apa beza dulu dan sekarang? Hidup yang dulu cuma hidup yang sentiasa bergantung hidup pada orang. Hidup yang dulu cuma hidup yang takpernah berfikiran jauh dan kurang fikirkan masa depan. Betol cakap org, kita perlukan kematangan untuk berfikir dan umur yang semakin meningkat sedikit sebanyak makes us more mature in decorating and shaping our own life. Sembilan belas tahun hidup tak ckup banyak lagi pengalaman yang kita mampu kumpul tapi ckup utk mengajar kita kesusahan hidup, kepayahan, luka dan kadang kadang perkara yang takpernah kita terfkir pun utk kita lalui dalam hidup kita. 

Haida Umiera? This girl ahh i tell you, very spoil brat u know. very very lah i tell you. haih haida umiera , you patut kurangkan manja you tu, not everyone can pampered you. tak semua org boleh you jadikan tempat bergantung. You dah patut mula belajar utk hidup berdikari tanpa mengharapkan sesiapa. People, let me tell u this. Hati yang lembut, diri yang manja, hidup yang sentiasa bergantung pada org, will drive you to nothing. Those kind of rides wont bring you to a great destination tho.It will only brings you hurt, pain and frustation. Well, i learnt a lot u know. No matter how hurt i am, how sad i am sometimes,i learnt to always laugh for the sake of people that evolves around you. You takboleh sentiasa bermasam muka, buat muka sedih or keep on tweeting those sad shits. Its tough to just keep the pain with only you tapi Allah takkan uji setiap hambanya di luar kemampuan mereka kan? Allah knows the best. TRUST HIM. 

tergantung tak bertali? You know, when i was a child i selalu wondering apa bendalah benda alah 'tergantung takbertali' tu. Now i know apa sebenarnya benda tu and mcmana sbnrnya rasa digantung tak bertali. A friend of mine pernah tanya 'Haida, kenapa you takpernah keraskan hati you utk marah orang lama skit? Why dont you cuba tinggikan ego you'. Oh mydear friend of mine, soalan awak tu buat hati i sendiri tanya knp i takpernah ego selama nii? And petang td i dapat jawapan nya. I takpernah ego, i takpernah mampu utk marah orang lebih lama adalah sebab ada seseorang ni yg sentiasa ada dengan i, bestfriend i, which is mama, dialah punca i takmampu nak wujudkan ego dalam diri i. Sebab dia sentiasa ddik i dgn sifat 'ego takkan bawa i kemana'. Perasaan marah, benci, sedih, terluka dan sakit yang selalu dalam hati ni i sendiri tktahu mcmana i hilangkan tapi mcm org ckp, luka akan terubat dengan sndiri eventho it takes time sometimes. So mungkin i yang membiarkan setiap luka ni terubat dgn sendirinya/ 

Trust me, setiap apa kepahitan yang kita lalui, benda tu sangat mengajar. Once, i selalu spit out everything kt at least someone utk org tahu mcmana i rasa sakit, terluka, marah. Tapi now, entah knp hati ni, mulut ni dah habis perkataan utk bercerita, utk meluahkan setiap apa yg terpendam. Mungkin lagi bagus kalau yang terpendam dibiarkan terpendam. Akal selalu bagi hati kita alasan utk menyedapkan hati. Kadang kadang alasan yg sama tapi hati sentiasa terima sbb hati ni dah belajar utk redha dgn setiap apa yang Allah rancang. Walaupun sakit, tapi Allah sentiasa bagi hati ni kekuatan utk terus senyum dengan setiap parut dan luka di hati. 

After i'm done with asasi,now i terpaksa teruskan hidup dgn degree selama 4tahun. Hati ni terasa berat nak pergi sebab i tahu bila i katsana, there will no longer mama yang akan sntiasa dengar setiap luahan hati anak dia. Tak ada tempat utk i mntk nasihat, pendapat. Atau sebenarnya dah tak ada siapa yang akan sedapkan hati i, bagi i alasan yang wlaupun sbnrnya takmasuk akal tp ttp menyedapkan hati ni bila something happened. My degree? Bachelor in Degree. Majoring in TESL dekat University of Malaya for 4years. Hidup baru, environment baru yang mungkin akan susah dan pahit tapi terpaksa tempuh demi masa depan dan demi harapan family. Wish me luck shall we? I rasa this entry is a wrap up utk holiday i selama 5bulan. Entry yg tersirat. Ahad nii bermulalah orientasi. There's gonna be a new entry involving UM for you guys later. So jumpaaaa nantiii. XOXO!




terima kasih daun keladi ♥

Welcome Juniors! xD

Hello Juniors yang dapat asasi di UiTM Kuantan, especially pelajar asasi TESL. Welcome to our small yet awesome campus, UiTM campus Padang Lalang, Kuantan. So how? Are you guys ready utk menjalani hidup sbgai pelajar asasi? Most of you mesti rasa mcm tak best kan sbb dpt kt Kuantan. But seriously, to tell you the truth, UiTM Kampus Kuantan adalah kampus yg paling best ever. At first mmg rasa bosan tp itu pun 2hari jee Haha lepastu mmg korang akan rasa heaven gila ada kt sana dgn kehadiran and kewujudan Teluk Cempedak, Megamall and East Coast Mall. Nak jalan sana pun korang takpayah susah susah nak bazir duit. If yg sangat rajin and rela exercise tu, jalan kaki je. Ktaorg seniors mostly jalan kaki *savings* Haha. Nak cerita panjang lebar pun takbestlah kan nnti tak surprise lah utk korang hihi. So mcmni, if ada antara korang yg terbaca this blog and would like to ask questions, you guys can jusk add me up kt facebook; www.facebook.com/haidamiamelosa and do follow me at my twitter; @haidaumiera. 
terima kasih daun keladi ♥